Pesterzsébet Díszpolgára lett Vizsolyi János szobrászművész

Pesterzsébet Díszpolgára lett Vizsolyi János szobrászművész

Vizsolyi János 1983 és 1987 között a Budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskolán végezte tanulmányait. 1987-től a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapja, ’95-től a Magyar Szobrász Társaság, és 2007-től a Magyar Éremművészek Egyesületének tagja. Vizsolyi János szobrászművész a magyar kortárs képzőművészet egyik jeles képviselője, aktív alkotója. Egyéni és magas szintű szobrászatot hozott létre, amely mind anyagában, mind formájában örök értékű. Hagyományos eszközrendszerrel, de a legkorszerűbb plasztikai szemlélettel és nyelvezettel formálja meg alkotásait. Kemény köveket farag, és a puha anyagot megmintázva bronzot önt, mint a hajdani görögök, de e hagyományos matériákkal ő elvont szobrokat alkot.  Művészetét mesteri fokra fejlesztette. Munkái közgyűjteményekben, és határon túl is megtalálhatók. 22 éve kerületünk polgára, több szobra díszíti parkjainkat, köztereinket.

Pesterzsébet Önkormányzata, munkája elismeréséül Vizsolyi János szobrászművésznek a Pesterzsébet Díszpolgára kitüntető címet adományozza.

2010.11.19.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>